Lamarziendan

#3 De royale editie

Spannende actiefoto

Longen

Muziek

Imke Zeinstra

Performance Art

Suzanne Bunning

Hessel Josemans

Zoë Leduc

Dans

Michiel Sonnevijle

Lamarziendan LIVE

Rubriek

Jochem Kromhout

Circus

DJ Nikki Nordmann

DJ

Lamarziendan 3: De Royale Editie

Naar het verslag van Chris Korsten van het Brabants Dagblad (27-04-2017):

Lamarziendan, zo heet het nog jonge podium voor beoefenaars van allerlei kunsten. Een plek waar artiesten kunnen opbloeien en experimenteren en waar het onaffe wordt geprezen. Woensdagavond voltrok zich in de veel te krappe eetzaal van het Mariapaviljoen de derde aflevering. 

De belangstelling was zo overweldigend, dat een deel van het publiek na verloop van tijd slechts vanaf de gang een glimp kon opvangen van het schouwspel. De indieband Longen, met onder meer frontlady Rebecca Sier in de gelederen, zette met een paar fraaie nummers de toon. Met name de openingssong Sophy oogstte veel bijval.

Daarna kwam de Rotterdamse Imke Zeinstra in actie. Gekleed in een beige zomerjurkje demonstreerde ze haar act For I Am a Dinosaurus Gazelle. Met behulp van speeksel en water beplakte ze op een bijna wellustige manier haar ontblote lichaamsdelen met velletjes snoeppapier. Dat gebeurde in een doodse stilte. Even later ontving het publiek de uitnodiging een handje te helpen. ,,De verleiding en het verlangen om bemind te worden, stonden in mijn act centraal. Jammer dat ik zo weinig tijd tot mijn beschikking had, want ik had graag de spanning wat extra willen opvoeren", lichtte Zeinstra na afloop toe.

Tikken van de klok
De uit Nijmegen afkomstige Suzanne Bunning bracht -spelend op de toetsen- een drietal inhoudsrijke songs ten gehore. ,,Het eerste nummer, Tikken van de klok, heb ik ongeveer anderhalf jaar gelden geschreven. Het gaat over mijn opa en oma, die in de tussentijd jammer genoeg allebei zijn overleden. Achter De duif, het derde nummer, zit een duidelijke boodschap: geluk moet je niet zoeken, het is er al", sprak Bunning.

Nog vóór de pauze lieten de organisatoren Max Joey van den Hout en Jordy Sanchez zien wat ze zélf op het creatieve vlak in hun mars hebben. Laatstgenoemde kroop in de huid van koning Willem-Alexander, waarbij sprake was van een interactieve rol van de toeschouwers. Na de hervatting maakten eveneens Hessel Josemans, Zoë Leduc, Michiel Sonnevijlle en Jochem Kromhout -allen in verschillende gedaanten- hun opwachting. En DJ Nikki Nordmann tot slot liet de aanwezigen nog een uurtje of anderhalf op de muziek bewegen.

 

Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door:

Aard, Dominique, Jordy, Karina, Merijn, Noël, Rick, Stijn, Suzan