Lamarziendan

#6 De ondergrondse editie

Spannende actiefoto

Michelle Schimscheimer

Cabaret/Kleinkunst

Marc van Creij

Performance Art

Breakdance

Dans

Jesse De Vries

Video

Puppy Love: Eefke & Youri

Muziek

It's a meezinger

Rubriek

Parkour Den Bosch

Circus

Shana Nico

Muziek

DJ Erik Snoek

DJ

Lamarziendan 6: De Ondergrondse Editie

Wauw, Lamarziendan is blij!!!!!!!!
Dank iedereen voor deze zeer geslaagde 6e editie en de zee van joviale uitingen over de avond. Met veel dank wederom aan Jaap Joris Vens van Super Formosa voor de prachtige foto’s! Dank aan het team, Van Aken in het Werkwarenhuis, publiek en artiesten.

Terugblik Lamarziendan 6

"Lamarziendan: intiem, mysterieus én gevarieerd" (Brabants Dagblad)

"Van meet af aan was sprake van een intieme, ietwat mysterieus aandoende vibe”. Wij waren zeer in onze nopjes deze keer met Erik Snoek als DJ! “Gangmaker Schurkenbiefstuk -Erik Snoek voor intimi- gooide wat houtblokken op het vuur door een opzwepende Indo-Arab fusion plaat van het duo Baligh Hamdi en Magid Khan te draaien”. “De huisband Pipi Belli -met Stijn van Pelt, Noël Josemans, Susan Meijburg, Joan Viladevall én medepresentator Jordy Sanchez in de gelederen- haakte daar live perfect op in door overeenkomstige ritmes te produceren." (BD)

De ruimte van Van Aken in het Werkwarenhuis was er een om je vingers bij af te likken. Efteling meets Berlijn-vibes! Hulde aan het team van Van Aken dat deze samenwerking met ons is aangegaan en mede hebben geholpen de avond tot zo'n succes te maken.

"Gordijnen en verlichting zorgden ten slotte voor een intieme sfeer “ (Klankgat)

Michelle Schimscheimer was zo dapper om de avond af te trappen en een overweldigende start van de avond in te luiden. "Ze eiste alle aandacht voor zich op met een fraai staaltje cabaret. In haar geschetste relaas nam ze zowel een verkoopster van een schoenenzaak als een fietsende 'kut'-kleuter op de hak." "Schimscheimer kwam later in de avond terug met een net zo hilarische act.” (BD)

Zelfs onze stagiaire bleef niet onopgemerkt en wat ons betreft blijft ie terug komen! "Kleinkunstenaar Merijn Krol werd door Jordy voorgesteld als ‘de stagiaire’. Hij was meer een sidekick die met veel sardonisch plezier te kakken werd gezet. Ik pleit ervoor om Merijn een vaste rol aan te bieden voor volgende edities.” (KG)

Marc van Creij heeft fantastisch ingespeeld op het thema van de avond, De Ondergrondse. "De opkomst van spookverhalen-verteller Marc van Creij maakte indruk. Het licht werd gedimd en de zwaar geschminkte Marc met monnikenkap op - een hoody zouden we nu zeggen - betrad het podium, hanglampen in zijn hand. “ (KG)

Wat eerst een verstoring van de avond leek te zijn, werd even later met veel plezier opgenomen in Lamarziendan."De jonge breakdancers van Cypher HQ ontlokten veel enthousiasme.” (KG)

In samenwerking met Solos mochten we de prachtige korte docu van Jesse de Vries en Carilijne Pieters laten zien. "Na de pauze werd onder meer de korte documentaire Kielzog van Jesse de Vries en Carilijne Pieters vertoond. “Deze documentaire hebben we twee maanden geleden tot stand gebracht tijdens het ONE Week Filmproject van Solos. Wat ons enorm bezighield was dat binnenvaartschipper Ties en zijn vrouw Corrie na zo'n veertig jaar ervoor kiezen om definitief aan land te gaan", verduidelijkte De Vries.” (BD)

Deze keer was er een singer songwriter duo bij de terukerende rubriek Puppylove, waarbij jonge, kersverse makers – "die nu nog nat achter de oren zijn, maar ons straks een flinke tets op de billen geven" – kunnen floreren bij Lamarziendan. Eefke van der Loop en Yoeri van Meggelen lieten hier hun muzikale klanken klinken met eigen geschreven nummmers.

De freerunners van Parkour Den Bosch hadden in korte tijd de hele ruimte gevuld met hun pijlsnelle lichamen die zo neefjes van Spiderman zouden kunnen zijn!

Shanna Nicó liet de mondjes van iedereen in de zaal open vallen met haar engelen-gejubel!
"Na de tweede pauze trad zangeres Shanna Nicó op. [...] Het was doodstil tijdens haar optreden.” (KG)

Bij Lamarziendan Live werd onze presentator Max Joey van den Hout in het zonnetje gezet met 30 kussen van 10 opgehitste vrouwen voor zijn 30e levensjaar.

De avond eindige in een Bollywood dance festijn door de Wereldse klanken van Erik Snoek.

Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door:

Aard, Dominique, Jordy, Karina, Marc, Merijn, Noël, Pim, Rick, Stijn, Suzan