Lamarziendan

#9 De gemaakte editie

Spannende actiefoto

Ramon Chatrer

Cabaret/Kleinkunst

Mira van de Griendt

Dans

Guido van Hout

Circus

Robert Gabrielse

Muziek

Lamarziendan LIVE

Rubriek

Martijn Linssen en Robert

Beeldende Kunst

Ivana Ivkovic

Filosofie

Francis

Muziek

DJ Erik Snoek

DJ

Lamarziendan 9: De Gemaakte Editie

Wat hebben we er een fantastisch mooie avond met z'n allen van gemaakt! Met een bezoekersaantal van 140 man hebben we een nieuw record neergezet. De energie en liefde die van alle kanten in Lamarziendan worden gestoken, blijven maar groeien.

We kijken terug op een spetterende avond: Bij binnenkomst werden alle bezoekers ontvangen door de 'Sugarmama's': Tara Berends, Mariëlle Martens en Charlotte Vorstenbosch. Als ware mafiosa's onderwierpen ze de binnenkomers aan onbeschaamde vragen over hun leven. Later werd iedereen zoet verrast met een eigen gemaakte cupcake.
Nadat presentatoren Jordy Sanchez en Max Joey van den Hout de avond hadden geopend, begon Ramon Chatrer. Deze grote kleinkunstenaar werd begeleid door een band bestaande uit Teun Beurskens, Tom Willems en Noël Josemans. Zijn teksten deden denken aan een Nederlandse Tom Waits met de muziek van The Rolling Stones 2.0.
Hierna kwamen Mira van de Griendt en Lucas Malec de zaal vullen met hun passioneel geïmproviseerde tangodans. Het eerste blok werd afgesloten door jongleur Guido van Hout, die muziek wist te maken middels het gooien van zijn attributen.
Na de eerste pauze opende Robert Gabrielse met twee eigen gecomponeerde gitaarstukken die de aanwezigen meevoerden naar andere werelden. Toen was het tijd voor Lamarziendan Live waarbij iedereen uit het publiek ter plekke zijn kunsten mag vertonen. De twee helden van de avond waren Odette Sorber en Yonatan Carmel. Eerstgenoemde kreeg het voor elkaar om na 6 jaar tijd een split op het podium tentoon te spreiden.
Het tweede blok werd afgesloten door Martijn Linssen en Robbert Brinkman die de grenzen van het publiek op een kunstige wijze wisten te verkennen middels een bizarre performance.
Het laatste blok werd geopend door de terugkomst van het tangokoppel die danste op een improvisatie van de huisband Pipi Belli, bestaande uit Noël Josemans, Joan Viladevall Garriga, Stijn van Pelt, Susan Meijburg en Jordy Sanchez. Vervolgens kreeg het thema van de avond extra kleur toen Ivana Ivkovic haar betoog gaf over de maakbare mens. De avond werd spetterend afgesloten door Stijn van Kreij aka Frencis. Met zijn intense liedjes kreeg hij de hele zaal muisstil.

DJ Erik Snoek liet vervolgens alle voetjes op de vloer dansen.

Wij willen graag iedereen bedanken die deze avond weer mogelijk heeft gemaakt: RUW, De Bibliotheek van Den Bosch en Ruud Geven voor het uitnodigen van Lamarziendan en de gastvrijheid. Merijn Krol als eeuwig trouwe stagiair. Jochem Kromhout en Eline Slegers voor de overheerlijke maaltijd voor alle artiesten. Martijn de Vries, Karina Schellekens en Albert Maarland voor het licht en geluid. Marc van Creij als floormanager, Pim Kromhout voor de productie. Aard Floris Storm Simons en Jannes Vrijdag voor op- en afbouw. Jora van den Akker als coördinator. Maestro's voor het gebruik van de DJ-set. Jaap Joris Vens van Super Formosa voor alle foto's. Jane Duursma voor het filmen. Het publiek voor hun warme aanwezigheid en alle andere mensen die we vergeten zijn te noemen!

Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door:

Aard, Dominique, Jane, Jora, Jordy, Karina, Marc, Merijn, Noël, Pim, Rick, Stijn, Suzan, Veerle